Enterprise Europe Network lansat in Republica Moldova prin Proiectul Business-INN-MOLDOVA
Trimis de editor la Joi, 09/24/2015 - 22:30
Enterprise Europe Network (EEN) este cea mai extinsa retea de sprijin a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) din Europa care ofera suport firmelor locale pentru internationalizarea afacerilor prin oferirea de consultanta pentru incurajarea comertului exterior, identificarea de noi piete de desfacere a produselor/serviciilor, stabilirea de contacte cu potentiali parteneri pentru a dezvolta impreuna noi afaceri sau tehnologii, contractarea de finantatori pentru idei de afaceri, inventii si inovatii.
EEN a fost infiintata in anul 2008 la initiativa Comisiei Europene, dupa care s-a extins treptat dincolo de limitele UE, oferind serviciile sale organizatiilor din Asia, Africa, sau Statele Unite ale Americii. La moment reteaua EEN colaboreaza cu peste 50 de tari din care fac parte mai mult de 600 de organizatii, circa 3000 de experti, oferind asistenta si consultanta pentru aproximativ 2 mln. de IMM-uri din intreaga lume.
Ca si in majoritatea tarilor, IMM-urile din Republica Moldova sunt afectate de concurenta comerciala nationala sau internationala foarte puternica, confruntandu-se fregvent cu probleme de ordin economic, financiar sau tehnologic. In acest sens, pentru a sustine dezvoltarea intreprinderilor, se lanseaza reteaua EEN Moldova prin Proiectul Business-INN-Moldova, care are drept obiectiv principal oferirea suportului specializat pentru imbunatatirea calitatii afacerilor si promovarea IMM-urilor locale pe piata Uniunii Europene.
Reteaua EEN Moldova este formata din urmatorii parteneri:
•Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova;
•Organizatia pentru dezvoltarea Sectorului Intreprinderilor Mici si Mijlocii;
•Agentia pentru Inovare si Transfer Tehnologic;
•Reteaua de Transfer Tehnologic a Moldovei.
Pentru a reusi atingerea obiectivului principal si a excela în promovarea si internationalizarea afacerilor, proiectul dat vine cu o multitudine de servicii pentru IMM-urile din Moldova, cum ar fi:
•indrumarea si incurajarea accesarii fondurilor europene;
•oferirea informatiei si sfaturi practice privind internationalizarea afacerii si identificarea de parteneri de afaceri sau tehnologii adecvate;
•sustinerea firmelor in cooperarea transnationala;
•oferirea consultatiilor referitoare la legislatia europeana sau finantarea in domeniul inovarii.