Misiune de companii Lituaniene din domeniile confecții și textile în Republica Moldova

În perioada 16 - 18 Noiembrie 2021, în Republica Moldova a fost organizată o misiune de companii, cu participarea întreprinderilor din Lituania din domeniile confecții și textile. 
 
Misiunea de companii a fost organizată de către Rețeaua de Transfer Tehnologic a Moldovei împreună cu centrul de Inovații Lituanian din Vilnius, organizații partenere în cadrul proiectului Enterprise Europe Network.
 
La data de 16 Noiembrie 2021, la Chișinău în inceinta hotelului Regency, cu respectarea tuturor normelor de protecție impuse de autorități, s-a desfășurat evenimentul principal în cadrul căruia au avut loc prezentările tematice și expunerea specificului fiecărei companii prezente în sală. Evenimentul a fost urmat de întâlniri B2B și discuții individuale cu scopul de a cunoaște necesitățile tuturor.
 
În următoarele două zile, 17 și 18 Noiembrie 2021, întreprinderile din Lituania, au fost ghidate să se deplaseze în teritoriul Republicii Moldova pentru a vizita întreprinderile locale și a discuta cu reprezentanții acestora.
 
În perioada 16 - 18 Noiembrie 2021, companiile din Lituania au avut mai mult de 30 de întâlniri individuale cu întreprinderile din Republica Moldova, setând scopuri nominale de investiții și parteneriate de afaceri în cel mai apropiat timp.
 
Pentru a asigura partenerii din Lituania de deschiderea națională în procesul de colaborare și susținere a investițiilor, a fost întreprinsă o vizită la Parlamentul Republicii Moldova, fiind organizată o ședință cu deputatul ales, domnul Sergiu Lazarencu.
În numele Legislativului, domnul deputat, Sergiu Lazarencu, ne-a asigurat cu tot suportul necesar în procesul de atragere a noilor investiții și viitoarelor colaborări.