Noi oferte de parteneriate internaționale în afaceri pentru companiile din Republica Moldova în cadrul proiectului Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network (EEN) este cea mai extinsă rețea de sprijin a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) din Europa care oferă suport companiilor locale pentru internaționalizarea afacerilor prin oferirea de consultanță pentru încurajarea comerțului exterior, identificarea de noi piețe de desfacere a produselor/serviciilor, stabilirea de contacte cu potențiali parteneri pentru a dezvolta împreună noi afaceri sau tehnologii, contractarea de finanțatori pentru idei de afaceri, invenții și inovații.

EEN a fost înființată în anul 2008 la inițiativa Comisiei Europene, după care s-a extins treptat dincolo de limitele UE, oferind serviciile sale organizațiilor din Asia, Africa, sau Statele Unite ale Americii. La moment rețeaua EEN colaborează cu peste 50 de țări din care fac parte mai mult de 600 de organizații, circa 3000 de experți, oferind asistență și consultanță pentru aproximativ 2 mln. de IMM-uri din întreaga lume.

În Republica Moldova proiectul și-a început primele activități în anul 2015 cu următorii parteneri:

  • Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova;
  • Organizația pentru dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii;
  • Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare;
  • Rețeaua de Transfer Tehnologic a Moldovei.

Printre multe alte instrumente de internaționalizare ale proiectului EEN, unul din cele mai importante este baza de date în care sunt stocate la data de 14 Iulie 2020, 5315 profile a companiilor și centrelor de cercetare ce sunt în căutare de parteneri, inclusiv și în Republica Moldova.

Baza de date a proiectului Enterprise Europe Network poate fi accesată la acest link.

Pentru a cunoaște cum puteți căuta un partener internațional și a realiza o expresie de interes către acesta, nu ezitați să ne contactați!

Contacte:
Reteaua de Transfer Tehnologic a Moldovei
Tel.: +373 69031439, +373 68586477