AgriFood Export Forum

   Antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului și reprezenanți ai Asociațiilor de Business Support au fost informați, în cadrul forumului de afaceri „AgriFood Export”, despre potențialul de export al produselor agroalimentare pe piaţa Uniunii Europene și despre programele de subvenționare. La eveniment a participat ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, menționând că aproape trei sferturi din exportul produselor agroalimentare italiene sunt direcționate către țările Uniunii Europene și aceasta poate fi o piață extrem de atractivă și pentru Republica Moldova. Prezent la eveniment, viceministrul agriculturii și industriei alimentare, Iurie Ușurelu, a evidențiat faptul că pentru a obține cote de piață mai importante este necesar să existe produse de calitate înaltă și volume mari, care pot fi asigurate numai prin asocierea producătorilor mici și mijlocii.

    În cadrul evenimentului, reprezentantul Reţelei de Transfer Tehnologic a Moldovei, ca parte a Consorţiumului Enterprise Europe Network Moldova (EEN), a prezentat o informaţie complexă referitoare la serviciile de internaționalizare oferite de EEN beneficiarilor naţionali eligibili. 
Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț Italiană din Chișinău, în parteneriat cu Camera de Comerț de pe malul stâng al Nistrului și Centrul pentru Dezvoltare Socio-Economică și Susținere a Antreprenoriatului Inovațional. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Business Bridge Platform”, susținut financiar de Uniunea Europeană, prin intermediul programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

 

 

Publicat la 14 iunie 2017.