Enterprise Europe Network în cadrul Orășelului European 2019 organizat la Cahul

În acest an, evenimentele de marcare ale zilei Europei au fost extinse pe parcursul mai multor zile și în mai multe locații. La data de 18 mai 2019, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a organizat Orășelul European 2019 la Cahul. Evenimentul a avut loc Piața Independenței, cu începerea de la orele 13:00. Astfel, orașul Cahul a devenit „Capitala Europeană” a Republicii Moldova pentru o zi. 

În cadrul Orășelului European, vizitatorii au putut găsi corturi cu prezentări ale proiectelor finanțate de Uniunea Europeană, unde au putut afla informații despre asistența acordată de UE pentru dezvoltarea Republicii Moldova. De asemenea, evenimentul a oferit vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de cultura europeană și nu numai, prin intermediul prezenței Ambasadelor Statelor Membre ale UE și a țărilor partenere. Evenimentul a inclus lecții de limbi străine, ecranizări de filme și spectacole muzicale.
 
Ca și la evenimentul din 11 mai din Chișinău, Rețeaua de Transfer Tehnologic a Moldovei a fost prezentă ca partener al proiectului Enterprise Europe Network (EEN). Reprezentanții EEN au repartizat materiale informaționale și au discutat cu persoanele care își doresc o dezvoltare a afacerii pe care o dețin. Astfel persoanele cointeresate au aflat  de la sursă directă posibilitățile oferite de EEN pentru internaționalizarea  afacerii lor.
 
Rețeaua reunește aproximativ 600 de organizații de sprijinire a afacerilor din peste 60 de țări ajutînd companiile mici să beneficieze de oportunitățile oferite de  UE. 
 
Publicat la 20.05.2019