Seminar informativ în cadrul proiectului “Enterprise Europe Network”, organizat în contextul săptămânii verde Europene 2020

La data de 27 Octombrie 2020, în cadrul proiectului Enterprise Europe Network (EEN), Rețeaua de Transfer tehnologic a Moldovei a organizat un seminar tematic în contextul Săptămânii Verde Europene 2020. În cadrul evenimentului au fost abordate acțiunile colective pentru încurajarea tinerilor de a se implica activ sectorul antreprenorial, în combinarea cercetării-inovării cu afacerea ce o dețin și metode de internaționalizare a produselor și serviciilor deținute prin intermediul proiectului EEN. 
În cadrul seminarului, au fost îmbinate prezentările teoretice și instrumentele practice de creare a unui profil al afacerii sau companiei care să prezinte interes partenerilor internaționali și să fie eligibil pentru baza de date EEN. 
La seminar a participat Vitalie Moraru, președintele Rețelei de Transfer Tehnologic a Moldovei, care a prezenta principalele instrumente de internaționalizare din cadrul Proiectului Enterprise Europe Network și noul program de cercetare al Uniunii Europene Horizon Europe.
Nicu Vrabie, Manager de Programe din cadrul RTTM, a prezentat participanților cum își pot găsi parteneri prin intermediul bazei de date a proiectului EEN și cum aceștia își pot elabora un profil pentru a iniția procesul de internaționalizare. Pentru o abordare complexă a inovării și internaționalizării, Nicu Vrabie fiind și Punct Național de Contact pentru programul COST a vorbit despre importanța cercetării din cadrul companiilor și cum aceștia pot colabora cu alți cercetători europeni în dezvoltarea noilor tehnologii, produse sau servicii care să aducă plus valoare întreprinderilor.
În timpul pauzelor de socializare și creare de legături, participanții au avut ocazia să servească pentru prima dată ceaiuri naturale din diferite tipuri de plante medicinale autohtone ce au rolul de a întări sistemul imunitar și contribuie la fortificarea organismului pentru perioada rece a anului. 
Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Centrului Științific de Cultivare a Plantelor Medicinale a Universității de Medicină și Farmaceutică din Moldova Nicolae Testimițeanu, situat în satul Bardar, r-nul. Ialoveni. La eveniment au participat 26 de tineri antreprenori care cercetează domeniul plantelor medicinale sau deja au inițiat o afacere în acest sector.
 
Publicat la data de 29.10.2020